joi, 14. decembrie 2017.

CONSILIUL TINERETULUI MAGHIAR DIN ROMÂNIA

Consiliul Tineretului Maghiar (CTM) este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, a tinerilor maghiari din România care protejează şi reprezintă drepturile şi interesul membrilor săi.

CTM este un corp organizatoric, care reprezintă interesul tinerilor maghiari din România, organizează şi administrează programe, încorporează organizaţii studenţeşti universitare şi colegiale, organizaţiile religioase ale bisericilor istorice maghiare, organizaţii profesionale şi alte activităţi speciale. Ocazional, Consiliul ia atitudine în întrebări sociale şi politice curente.

CTM a fost înfiinţat în 1995 ca fiind o organizaţie reprezentativă a tinerilor maghiari din România. în momentul respectiv încorporează tineretul de etnie maghiară din România. La început a avut reprezentanţi proprii în Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR). Însă în iulie 2001, în urma schimbărilor politice, CTM s-a despărţit de conducerea UDMR şi şi-a continuat activitatea în primul rând în sfera civilă.

Membru CTM poate fi orice organizaţie maghiară de tineret din România, care acceptă regulamentele CTM. Membrii cu drepturi depline pot fi organizaţiile şi asociaţiile de tineret maghiare la nivelul întregii tări, iar cele  regionale şi locale pot deveni membri cu drept de consiliere.