2017. szeptember 21., csütörtök

Sándor Krisztina átadta a főszervezői feladatokat

Miután a házigazda szerepében Jakab Attila köszöntötte a sajtó képviselőit és a vendégeket, átadta a szót Bozsó Imre Lehelnek. A MIT elnöke felvázolta az ernyőszervezet időszerű programjait. A MIT szervezésében idén immár hatodik alkalommal kerül sor az Erdély-szerte egyre népszerűbb Adj, király, katonát! vetélkedő-sorozatra, melynek célja a családközpontú életszemlélet erősítése. Idén közel 60 helyszínen kerül sor a vetélkedő helyi szakaszaira, melyeket régiónként három országos elődöntő követ – Kézdivásárhelyen, Marosvásárhelyen és Zilahon- A Mindent eldöntőre a sorozat végén, Kolozsváron kerül sor.
 
Február-április időszakban a MIT és az UFF közösen szervez egy Közéleti Vándortábort, melynek célja olyan fiatalok képzése, akik a közeljövőben a MIT-ben vagy annak tagszervezeteiben szeretnének tevékenykedni illetve érdeklődnek a téma iránt.
 
Április 20-22. között Szovátán kerül megrendezésre a Magyar Ifjúsági Konferencia első féléves ülése. A MIK a Kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezetek legfelsőbb fóruma. Sándor Krisztina bejelentette, hogy idéntől a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor főszervezője Jakab Attila, az UFF elnöke. A Magyar Ifjúsági Tanács 2008 óta szervezi a szabadegyetemet, az elmúlt négy évben Sándor Krisztina volt a főszervezője, aki 2011 szeptemberében lemondott a MIT elnökségéről is, így természetesnek tartotta azt is, hogy a Tusványos főszervezői minőségét is átadja. Hangsúlyozta, hogy a MIT központi szervezőcsapatának többsége a korábbi években felhalmozott tapasztalatai alapján tovább dolgozik, és bízik abban, hogy az egyre nagyobb látogatottságnak örvendő szabadegyetem a továbbiakban is sikeres lesz.
 
Jakab Attila, az UFF elnöke főszervezői minőségében elmondta, hogy a teljes szervezőcsapatban várható személyi változások, de ez természetes, hisz több szervezőtárs élete is változott az elmúlt években. Tusványos szervezésében a korábbi tapasztalatok mentén folytatják a munkát, arra figyelnek, hogy a már megnövekedett létszám mellé minőségi szórakozást biztosítsanak, valamint elérjék azt, hogy minél többen bekapcsolódjanak a szabadegyetem programjaiba. Az idei Tusványosra július 24-29. között kerül sor. A program tartalmi része ezt követően fog kialakulni, de a hagyományainkhoz híven az erdélyi és kárpát-medencei közéleti aktuális folyamatokkal, átalakulásokkal lesznek összhangban – hangsúlyozta Jakab Attila.
 
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22