2017. szeptember 21., csütörtök

IKSZ Országos Küldöttgyűlés - október 22

 

 
A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) vezetősége ismételten részt vett, az október 22-én Budapesten  megrendezésre került  Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Országos küldöttgyűlésén. 
Az IKSZ Országos Küldöttgyűlése elfogadta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség új Alapszabályzatát. 
http://iksz.net/index.php?col=8&id=1868
 
Stágel Bence az IKSZ elnöke - a határon túli magyar társszervezetek képviselőinek részvételével rendezett küldöttgyűlésen - a legfontosabb feladatnak azt nevezte, hogy változtassanak azokon a szomorú statisztikai adatokon, miszerint a fiatalok egyharmada szerint mindegy, hogy diktatúra vagy demokrácia van Magyarországon. Továbbra is kiállnak amellett, hogy a felsőoktatási intézményekben teret kell biztosítani a közéleti kérdések megvitatására. Nem a politikát, hanem közéleti kérdések megvitatását szeretnék bevinni a felsőoktatási intézmények falai közé - fogalmazott a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, aki kitért a KDNP-be való integrálódás erősítésére is. 
Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettes arról beszélt, hogy a kereszténydemokrácia nem elavult eszmerendszer, hanem képes az adott kor kérdéseire megfelelő válaszokat adni. A KDNP országos szervezője kiemelte az anyapárttal való együttműködést, a szakmai munkacsoportok munkájának összehangolását a jövőben.

A küldöttgyűlés után a szervezet képviselői koszorút helyeztek el a fővárosi Széna téri 56-os emlékműnél.
 
MIT sajtóiroda
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-01-22