2017. szeptember 25., hétfő

Közös projektek körvonalazódnak

 
Közös projektek kidolgozása és az együttműködés erősítése érdekében május 9.- én Kolozsváron újra asztal köré ült az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) képviseletében Kocsis Dániel (IKSZ Nemzetpolitikai Munkacsoport vezetője) valamint a Magyar Ifjússági Tanács (MIT) vezetősége Sándor Krisztina elnök és Bozsó Imre alelnök.
 
A két szervezet 2011 márciusában döntötte el, hogy közös programokat valósít meg és hosszútávú együttműködést dolgoz ki. Ennek érdekében részt vettünk egymás rendezvényein. Első közösen megvalósítandó célunk, a Fellegvár lábánál elhelyezkedő Erzsébet királyné szobor restaurálása, amelynek talapzata a mai napig megtalálható. Az ötletet Gergely Balázs EMNT régióelnök is felkarolta így valószínűleg már a Kolozsvári Magyar Napok keretén belül elkezdődhet a szobor restaurálása és a hozzá vezető ösvény kiépítése.
 
A megbeszélés folyamán egyeztettünk a további együttműködés lehetőségeiről, valamint elhatároztuk, hogy partnerszerződést írunk alá a közeljövőben. Az okmány aláírását egy stratégiázó hétvégével kötünk össze, amelyen mindkét szervezet nagyobb létszámú csapattal képviselteti majd magát, lehetőséget adva így egymás jobb megismerésére, közös programok, célok kidolgozására is.
 
A találkozón szó esett az IKSZ által 2011 május 20-22. között, Debrecenben szervezendő Nemzetpolitikai Jamboree-ról, amelyen a Magyar Ifjúsági Tanács öt tagú képviselete vesz részt.
 
 
 
 
Józsa István Örs 
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-05-10