2017. szeptember 21., csütörtök

Ad, király, katonát!vetélkedő Szatmárnémetiben

 
 
Szatmárnémetiben 2011. Február 4.én került sor az „Adj király katonát” verseny helyi döntőjére.
 
Szatmárnémeti először kapcsolódott be a Magyar ifjúsági Tanács (MIT) által ötödször megszervezett vetélkedősorozatba. A lelkes helyi szervezők, tanárok két iskolában hírdették meg a vetélkedőt, ahol a diákok nagy érdeklőséssel várták az új versenyt, a szöveggyűjteményt. Így két iskola tanulói: a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból és a B?lcescu-Petőfi Általános Iskolából nevezett be 64 diák.
 
A vetélkedő helyszíne a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tornaterme volt.
A gyerekek lelkesen készültek a versenyre, de sajnos egy komoly influenza-járvány következtében nagyon sokan visszaléptek magától a versenytől, bár valószínűleg közrejátszhatott az is, hogy a verseny vakációban volt. Végül 31 gyerek gyűlt össze és játszott együtt délelőtt 10 órától.
Bár még soha nem vettek részt a gyerekek ezen a versenyen, ezért nem is tudták mire számíthatnak, nagyon élvezték minden pillanatát, és lelkesedéssel fogadták az ígéretet: jövőre is részt vehetnek ezen a vetélkedőn.
 
Oldott, vidám hangulatban folyt a rendezvény: a névválasztás máris bebizonyította, hogy a gyerekek hamar ráéreztek a verseny lényegére: az összetartás, az egymásért való felelősségvállalás fontosságára, tudniillik a legtöbb csapat a Három pillangó meséje alapján választott nevet.
Nagyon élvezték a legények futását, a tojásdobálást is.

A versenyen jelen voltak a helyi magyar média képviselői is.

Pataki Enikő

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-02-14