2017. szeptember 25., hétfő

Adj, király, katonát! vetélkedő Sepsiszentgyörgyön

    
 
       2011 január 19-én 14 órától tartottuk a versenyt a Székely Mikó Kollégium 79 diákjával.
Diákjaink nagy izgalommal készültek, és a közel két óra alatt igazi versenyszellem uralkodott a teremben. A nagy létszám miatt négy testvér került egy családba , így is 20 család tagjai népesítették be a termet.
      Nagy érdeklődéssel olvasgatták a szöveggyűjteményt még a verseny előtti percekben is, így az olvasottak alapján és a képzeletükre hagyatkozva érdekes és változatos zászlók, címerek és fantáziadús sorokból álló himnuszok kerültek papírra, a bemutatások is elnyerték a tetszést.
      Az első nyertes csapatban a véletlen folytán két igazi testvér került, ők a nyáron együtt nyaralhatnak testvériesen. A negyedik testvér jelezte, hogy ő nem lesz itthon a nyáron, így a három továbbjutó testvért hamar ki lehetett választani.
      A nyertes családok tagjai oklevelet kaptak és könyvjutalomban részesültek, de minden résztvevő számára kis meglepetéssel készületek a szervezők.
Másnap a diákjainkkal beszélgetve elmondták, hogy a verseny érdekes volt és izgalmas, nagyon jó kérdések voltak. A vetélkedőn jó hangulat uralkodott, nevetős, mosolygós arcok várták az újabb kérdéseket, próbákat.
 
Fülöp Anna
szervező
Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2011-01-31