2017. szeptember 21., csütörtök

Ifjúságpolitikai tanácskozás

 Szerdán, 2010. november 17-én a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) elnökségi tagjai megbeszélést tartottak az időszerű ifjúságpolitikai kérdésekről. A Kolozsváron tartott megbeszélés fő napirendi pontjai az átalakuló magyarországi támogatáspolitikai ifjúsági vetülete, az iskolai tanulmányi kirándulások alakuló programja, valamint a december közepén sorra kerülő Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK, mely az ifjúsági MÁÉRT-nak is nevezhető) ülése.

Az EMNT ifjúságpolitikai bizottságát is alkotó két ifjúsági szervezet vezetői, Sándor Krisztina, valamint Soós Sándor részéről a támogatáspolitikai témakörben elhangzott, hogy az újraalakuló Szülőföld Alapban szükség van egy ifjúsági szaktestület létrehozására és átlátható szaktestületi rendszer bevezetésére a politikai alapon hozott döntések kiküszöbölése érdekében. A két szervezet részt kíván vállalni az utaztatási program erdélyi részének kidolgozásában, ugyanakkor széleskörű együttműködésben látja ennek hatékony működtetését. Az elnökségi megbeszélésen felmerült két olyan új program kidolgozása is, amely segíthetné a falvakba visszaköltözött értelmiségi fiatalok közösségi tevékenységét, valamint egy olyan új alap létrehozása, mely szegény diákok mely kimagasló tanulmányi eredménnyel rendelkező szegény sorban élő diákok segélyezését helyezné előtérbe, és ez az erdélyi ifjúsági szervezetek közti együttműködést feltételezné.

A december 11-én, Budapesten sorra kerülő MIK-ülésen az említett témakörökben az erdélyi régió részéről készen kidolgozott javaslatokat tárnak az illetékesek elé.

 

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2010-11-18