2017. szeptember 21., csütörtök

Kilencedik alkalommal is Adj, király, katonát!

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) az Áldás, népesség mozgalom keretében idén kilencedik alkalommal szervezi meg Adj király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedőt. Az Erdély-szerte meghirdetett vetélkedőre olyan diákok jelentkezését várjuk, akik játékos módszerekkel, a mesék és mondák világán keresztül szeretnének a családról, a közösségről tanulni, hasonló korú gyerekekkel ismerkedni, új barátokat szerezni. A tavaly több, mint 3000 diákot megszólító vetélkedőről további információk találhatóak a rendezvény honlapján, akk.mitesek.net oldalon.


A sokak számára már jól ismert verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15. évesek) képezi azt a réteget, amely a kamaszkor küszöbén, annak az elején egy, még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.

A vetélkedő menete a következő:

            A bejelentkezések után minden gyerek kap egy füzetet, amiben különféle irodalmi művek: mesék, versek, legendák, mondák szerepelnek. A füzet tartalmának elolvasása után kerül sor a helyi vetélkedőre. A vetélkedőn a gyerekek csoportokban fognak versenyezni. A csoportok a vetélkedő napján véletlenszerűen alakulnak meg. Tehát nem csoportokkal kell bejelentkezni, hanem egyénenként!

Minden helyi szakaszból a nyertes csoport, „család” tovább jut az elődöntőre, majd onnan a mindent eldöntőre. Az elődöntőre, és a döntőre ugyanabból a füzetből kell készülni, még alaposabban, még komolyabban.

            A helyi vetélkedőn jó eredményeket elérő versenyzők könyv és egyéb jutalmakat kapnak. Az Az elődöntőn résztvevő gyerekek ingyenes belépést nyerhetnek a Székelyföldön megszervezett Hun táborba.

            A helyi vetélkedők listája folyamatosan, bővül. Ha valaki kedvet kap tanárként, lelkipásztorként, civil szervezetben dolgozóként, polgármesterként vagy egyszerűen népünk jövője iránt elkötelezett emberként a vetélkedő szervezésére, akkor megkérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a rendezvény programkoordinátorával, Bardócz Csabával a bardoczesamit@yahoo.com e-mail címen. Ha pedig valaki az IV-VIII. osztályosok közül szeretne bekapcsolódni a vetélkedő sorozatba, akkor írjon fent megemlített címre és  eligazítást kap arról, hogy hogyan tud bekapcsolódni a településéhez legközelebb eső helyi vetélkedőbe. Jelentkezési határidő: 2014. november 23.

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2014-11-18