2017. szeptember 21., csütörtök

Együttműködési megállapodást kötött a MIT és a KoMaTE

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és a Kolozsvári Magyar Történészhallgatók Egyesületének (KoMaTE) vezetősége a 2013. április 10–14. között Tusnádfürdőn megrendezett Civilsuli nevű pályázatíró képzést követően eldöntötte, hogy a két ifjúsági szervezet közötti együttműködést szorosabbra fűzik. E döntés eredményeként született meg a MIT–KoMaTE együttműködési megállapodás.

Az együttműködés keretében a felek vállalták, hogy rendezvényeikre kölcsönösen és rendszeresen elhívják egymást. Egy MIT–KoMaTE munkacsoport létrehozásával közös projektek elindítását tervezik. A megállapodás értelmében törekszenek arra, hogy együttműködésükbe más civil ifjúsági szervezetet is bevonjanak.

A megállapodás értelmében a MIT vállalta, hogy partnernek tekinti a KoMaTE-t, szakmai anyagok kidolgozásában kikéri véleményüket, illetve segíti vezetőit abban, hogy a hazai és határon túli erőforrások kiaknázásában eredményesek legyenek. A KoMaTE vállalta, hogy projektjeiben partnerének tekinti a MIT-et, szakmai anyagok kidolgozásában segíti a MIT munkáját, valamint támogatja a MIT szülőföldön való megmaradást és az erdélyi magyar családok védelmét célzó kezdeményezéseit.

Az együttműködő felek évente egy alkalommal közös vezetőségi ülés keretében értékelik a megállapodásban foglaltak végrehajtását.

Utolsó frissítés ebben a menüpontban: 2013-06-04